Selecteer een pagina

About me

Hallo! Mijn naam is Alec Brendan Spoor.
Ik ben 25 jaar oud en ik woon in het mooie dorpje Joure in Friesland.

Vormgeving en fotografie doe ik al sinds ik 13 was. Het begon allemaal met een camera van mijn ouders. Ik ging er met mijn fiets en de camera op uit en maakte foto’s van onderwerpen die ik leuk vond. Volgens iedereen waren het hele mooie foto’s en toen wist ik dat ik hiermee iets wilde doen. Vormgeving heb ik van mijn moeder, zij gebruikte Photoshop in haar vrije tijd en daar keek ik wel eens naar. Creatief was ik al, ik had altijd de drang om iets te maken. Het maakte niet uit wat het materiaal was, ik moest en zou er iets leuks van maken.

Toen ik ouder werd, begon ik al meer met technologie te knutselen en te bouwen. Zo ontdekte ik 3D-software Blender en had al snel door hoe het werkte. Ondertussen had ik Adobe Photoshop ook ontdekt en hier kon ik echt mijn creativiteit in kwijt en maakte ik de gekste dingen.

Na het VMBO afgerond te hebben wilde ik iets doen wat ik leuk vond. “Vormgeving”. Maar om vormgeving te kiezen moest ik eerst een vooropleiding doen. Daarom heb ik eerst een opleiding “MBO Medewerker ICT Niveau 2” gevolgd op het Friesland College in Leeuwarden. Omdat ik een grafische opleiding wilde doen dacht ik, extra ervaring met computers is niet verkeerd. Daarna heb ik een opleiding “MBO Mediavormgeving niveau 4” gevolgd op het Friesland College in Heerenveen.

Momenteel studeer ik Communicatie Multimedia Design aan de Hanzehogeschool in Groningen en is het doel om mijn Master te behalen in 2027.